Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

In solidarity to the persecuted administrative staff of Higher Educational Institutions


In the video, Savvas Papadopoulos, president of Federation of workers of the administrators of universities, and  Vassilis Papadopoulos, from the I Don't Pay Movement make statements on the prosecution which is been drawn on anti constitutional and against basic worker's rights.



Photographs taken outside the courtroom where the trial would be held

Many colleagues of the accused trade unionists, and other political actors were present for today's trial outside the courtrooms in solidarity to the  persecuted administrative staff. I Don't Pay movement was present in solidatity to the  persecuted administrative staff and for that they were warmly welcomed.





  Στην φωτογραφία, ο Σάββας Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, με τον Βασίλη Παπαδόπουλο του Κινήματος Δεν Πληρώνω, την Αργυρώ Μπρατσιώτη, την Δήμητρα Αγγελοπούλου, τη Μαργαρίτα Αργυριάδου και ...
άλλα μέλη του Κινήματος,  μπροστά από την αίθουσα του δικαστηρίου.








 

Η δίκη ανεβλήθη λόγω παρελεύσεως ωραρίου.


Παραθέτουμε το κείμενο μιας κατηγορουμένης:




Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 οκτώ διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ δικαζόμαστε για παραβίαση δικαστικής απόφασης που αφορούσε συμμετοχή σε παράνομη απεργία και αποχή από τα καθήκοντά μας συμπαρασύροντας στην αποχή και την πλειονότητα των συναδέλφων μας!
 Και μάλιστα κατηγορούμαστε ως μέλη Προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων!
Το για ποια απεργία μιλάμε είναι περιττό να αναφέρω, καθώς οι μνήμες όλων μας είναι ακόμα νωπές... 


Το κατηγορητήριο είναι παντελώς έωλο και καμία απολύτως κατηγορία δεν στοιχειοθετείται νομικά. Όπως έωλες ήταν και όλες οι κατηγορίες που αντιμετωπίσαμε κάποιοι από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και σήμερα που συρόμαστε συστηματικά στην Ασφάλεια, στην Εισαγγελία και τώρα στο Δικαστήριο.



Είναι λοιπόν σαφές ότι πρόκειται περί μιας καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ που στόχο έχει για άλλη μια φορά ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ.
 

Η απεργία του 2013 νίκησε συνάδελφοι!
Και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι'αυτό.
 

Νίκησε σε καιρό μνημονίων και εμείς -μαζί με άλλους κλάδους που μάχονταν την περίοδο εκείνη και συντονίστηκαν μαζί μας- καταφέραμε να ανατρέψουμε στην πράξη το μνημονιακό μέτρο της διαθεσιμότητας.
 

Η απεργία αυτή φαίνεται ότι ακόμα ενοχλεί κάποιους, διότι -είτε τους αρέσει, είτε όχι-αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για τους αγώνες το επόμενο διάστημα απέναντι στα δύσκολα που έρχονται.
 

Εμείς, λοιπόν, απαντάμε ότι ΔΕΝ τρομακρατούμαστε, ΔΕΝ λυγίζουμε και ΔΕΝ σκύβουμε σε κανέναν το κεφάλι!
 

Θα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ μέχρι τέλους το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ!
 

Σας καλούμε λοιπόν να σταθείτε στο πλάι μας την στιγμή αυτή-όπως ακριβώς αγωνιστήκαμε και τότε-και να είστε μαζί μας την Δευτέρα στα δικαστήριο, γιατί "κατηγορούμενοι" είμαστε όλοι μας συνάδελφοι...

Γιατί ΜΑΖΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ, ΜΑΖΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ!
Και τους απαντάμε: ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΛΑΨΩ, ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ!!

 

Ντίνα Σπυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου