Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Uns 50 bombers aixequen barreres al peatge de Martorell en protesta per les retallades

Els protestants han convidat els vehicles a passar sense pagar durant uns 15 minuts, fins que els Mossos d'Esquadraels han fet marxar
Uns bombers conviden els vehicles a passar sense pagar pel peatge de l'AP7 a Martorell, aquest dimecres al migdia. / ACN  
Uns bombers conviden els vehicles a passar sense pagar pel peatge de l'AP7 a Martorell, aquest dimecres al migdia. / ACN
Una cinquantena de bombers de la Generalitat, de Barcelona i d'Aena -els tres cossos que hi ha a Catalunya- han obert poc després d'aquest migdia diverses barreres del peatge de l'AP-7 a Martorell en sentit Barcelona, en una acció que ha tingut el suport dels sindicats. Durant poc més de 15 minuts han convidat els vehicles a passar per les barreres obertes sense pagar. Així han volgut mostrar el seu "descontent amb les polítiques d'aquest país de retallada de drets dels treballadors, no només dels treballadors públics, en benefici només d'unes minories riques i dels bancs". La protesta ha acabat quan els Mossos han tallat el trànsit i els bombers han marxat per evitar càrregues.
Els bombers han arribat poc després del migdia al peatge de Martorell, han obert algunes barreres, han ocupat tota la via que ocupen els carrils en sentit Barcelona de l'autopista i han convidat els vehicles - principalment cotxes i camions de càrrega - a passar sense pagar, inclús amb un cartell on s'hi podia llegir 'gratis'

La protesta ha durat poc més de quinze minuts, que és el temps que han donat als bombers per enretirar-se els efectius de Mossos d'Esquadra que han acudit a la zona. Hi havia agents de seguretat ciutadana, de trànsit, i dues furgonetes d'ARRO. Els agents han acabat tallant el trànsit i llavors ha estat quan els bombers s'han enretirat, temerosos d'una càrrega dels efectius d'ARRO.

Finalment, la protesta ha acabat sense incidents. El responsable del dispositiu policial, però, ha avançat a l'ACN que els mossos han pres les matrícules dels protestants i que podrien obrir denúncies administratives per participar en una protesta no autoritzada i per caminar per l'autopista sense permís. Ha descartat, però, imputar als bombers d'atemptat contra l'autoritat perquè s'han acabat retirant per voluntat pròpia.

"Ens han encomanat defensar el ciutadà i això és una part de la nostra defensa"

"Som conscients de la nostra posició privilegiada davant dels milions d'aturats, dels que treballen en precari, dels desnonats, dels joves que cerquen feina o dels que reben pensions ridícules", declara el manifest amb què els bombers protestants han explicat la seva protesta. "I ens sentim en deute amb tots ells", afegeix un escrit que compta amb les signatures de sindicats com CCOO, la UGT, o CATAC.

O, segons ha explicat un dels bombers que han aixecat les barreres, que ha optat per l'anonimat, "el que ens ha encomanat és defensar el ciutadà i això és una part més de la nostra defensa; estem farts de l'agressió continua a la ciutadania i hem pensat que és hora de sortir al carrer i defensar tothom".

"Han intentat enfrontar la resta de ciutadans als treballadors públics amb la intenció de desmantellar tot allò que es pugui privatitzar per obtenir-ne beneficis", declara el manifest. I per això el bomber ha declarat que la seva intenció no era només protestar contra les retallades dels drets dels treballadors públics, sinó de tots els empleats.

I han decidit fer-ho aixecant barreres dels peatges, ha afegit aquest bombers, "perquè la gent que avui sortosament pot sortir de vacances pensi en tots aquells que estan a l'atur o la misèria i no podran sortir de vacances". "Tallar carreteres és una cosa que molesta profundament a la societat i hem pensat que més que tallar-la, intentem alliberar els peatges i potser la gent ens hop agrairà", ha afegit, tot indicant que "tots sabem que els peatges estan controlats per grans empreses que potser els molestarà una mica que la gent protesti". Amb tot, aquest bombers ha matisat que la seva protesta no es tracta d'una part de la campanya #novullpagar.

També a Maçanet


Altres bombers han protagonitzat una aixecada de barreres similar a un altre peatge de l'AP7, el de Maçanet, segons els protestants de Martorell.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου